Kock am Brink    
 beeldende kunst & vormgeving  


Brons

Voor bronzen beelden maak ik de wassen gietmodellen van hand. Hierbij zie je de typische werksporen, die het beeld expressie geven. De patina breng ik zelf aan. Inmiddels heb ik een breed palet van patinekleuren ontwikkeld waardoor elk beeld een uniek karakter krijgt. 

Voorbeelden van de kleuren vindt u in de menubalk onder submenu Patine.


Zielendraagster op het Boerenkerkhof, Enschede

Het paardje groeit uit twee dode beukenstammen. Het roodborstje staat voor de ziel en spoort het paard aan om naar het hiernamaals te vertrekken. Het paard zal op aarde moeten blijven en vergaan maar de ziel vliegt voort. Dit beeld vertelt op poëtische wijze het moment van sterven.
Lichtvoetig (Hermes) in het Kalheupinkpark, Oldenzaal


Radler, RVS en brons, Dingdenerstrasse, Afslag A3 richting Arnhem, Bocholt(D)

Mercurius onderweg voor de Handelsstad Bocholt die tot de fietsvriendelijkste stad in de Bondsrepubliek Duitsland uitgeroepen werd.


Monoski.  25 cm, oplage 7


De vrouw van Archimedes, ca 50cm hoog, brons, privécollectie

Na de gewelddadige dood van Archimedes zet zijn vrouw zijn werk op haar manier voort. De cirkel staat voor de cyclus van het leven. Zij zit op een krukje dat eruitziet als het getal Pi. Hier ziet u een deel van de siliconenmal met gipssteun en het eindresultaat.De Stroadl. Brons, 2 delen. Oldenzaalse legende over een mysterieus wezen. Niemand weet precies wat de Stroadl is. Elk jaar wordt een kunstenaar gevraagd een fantasie over de Stroadl te verbeelden. Ter gelegenheid van het Stroadlfestival als Benefietbeeld geveild. 
La Source, brons, privé collectie, Hof van Twente

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn